Alhambra & Granada

EUR 89,00 €
  • Varaktighet: 9 Timmar
  • Plats: Nerja, Malaga

OBS - se exakt tid för avresa i mail inför utflykten! Dagsprogrammet beror på när vi får inträde till Alhambra. Denna utflykt är ej lämplig om du har problem att gå då det är mycket trappor, höjdskillnader och längre promenader.

Morgon/förmiddag: samling och avresa med buss från Nerja (BokaNerja-kontoret, Calle Granada 62) med vår svenska reseledare, som berättar om dagens utflykt och det vackra landskapet vi reser genom på vägen mot Granada. 

Vi börjar ofta uppe i historiska Albaicin och promenerar ner till katedralen genom Albaicin med fotostop på Mirador San Nicholas, där Alhambra tronar på andra sidan dalen. I charmiga gamla stan i Granada finner vi inbjudande små restauranger, intressanta historiska minnesmärken och exotiska butiker i de månghundraåriga, vindlande gränderna. Här finns tid för lunch på egen hand, kanske i Saluhallen, eller följ med vår reseledare på en 3-rätters, prisvärd "menu el dia"! 

Tillsammans tar vi sedan buss upp till Alhambra, där vi möter vår Alhambra-guide (engelsk- eller skandinavisktalande) vandrar genom hänförande palats och magnifika trädgårdar, i vad som av många kallas världens vackraste historiska monument. En oförglömlig upplevelse! 

Eftermiddag/kväll, hemfärd. Beroende på vilken tid vi får biljetter till palatset, kan programmet vara omvänt - ibland börjar vi med Alhambra, ibland avslutas besöket med Alhambra.

I priset ingår buss ToR från Nerja, svensk reseledare, guidning och inträde i palatsen. Kostnad för lunch, fika etc tillkommer.

OBS - denna utflykt måste vanligtvis bokas i god tid innan! Biljetterna till Alhambra palatset säljer ofta slut, så för att vara säker på att få plats boka gärna 2 månader innan. Palatset kräver samtliga namn enligt pass/ID, ID/passnummer, personnummer och nationalitet för bokningen, detta fyller du i vid bokningen. Samma ID-kort/pass måste medföras vid besöket. Vi bekräftar din bokning efter att vi tilldelats biljetter från palatset.

Tiderna på vår hemsida och i utflyktskalendern är endast ungefärliga tider. Inför varje utflykt skickar vi ut mail med exakta tider för samling samt annan viktig info. Var alltså uppmärksam på din mail ca en vecka innan utflykten.